NIET DRINKEN EN RIJDEN!!

Welkom op mijn website!

 • Kaarten

  Met speelkaarten wordt al decennia lang gespeeld - met of zonder drank!

  Wij lijsten op deze pagina een aantal leuke drankspelletjes met speelkaarten op...

  Lees meer »

 • Dobbelstenen

  Bij een herberg hoort een pitjesbak en "nen hoed". Dobbelen leunt zich perfect tot drankspelletjes!

  Op deze pagina bekijken we de klassiekers!

  Lees meer »

 • Andere

  Op deze pagina een kort overzicht van enkele leuke drankspelletjes zonder dobbelstenen en zonder speelkaarten - perfect voor wie eens "ne keer goed" gek wil doen aan de toog!

  Lees meer »

 • dobbelstenen
 • speelkaarten

Drankspelletjes met dobbelstenen

Om je drankspelletje wat plezieriger te maken, kan je ook dobbelstenen toevoegen aan het spel. Voor wie niet van kaartspelen houdt, of voor al wie nood heeft aan wat afwisseling. Ook hier geef ik je enkele mogelijkheden. Wij raden aan om de meeste dobbelsteenspelletjes in een goede klassieke pietjesbak te spelen. Dat zorgt voor dat klassieke cafégevoel en is ook gewoon ideaal om verloren dobbelstenen te vermijden.

1tje gooien

dobbelstenen roodNeem een shotglas en drie dobbelstenen en begin met ‘1tje gooien’! Je mag hierbij maar één keer gooien. Een van de drie dobbelstenen zet je op zes en wordt niet mee gegooid, met de andere twee gooi je wel. Bij elke door jou gegooide 1, draai je de dobbelsteen die stil ligt naar het volgende getal. Een dubbele 1 gegooid? Dan draai je twee keer naar het volgende getal. Gooi je een Mac (een gegooide 1 en een gegooide 2) draai je drie keer naar het volgende getal. Dubbel gooien betekent dat je één keer moet draaien.  Wie zorgt dat de dobbelsteen terug op zes komt, mag een shotje uitkiezen. De volgende die hiervoor zorgt, moet drinken. Een erg leuk spelletje!

Aapje gooien

Het drankspel ‘Aapje gooien’ kan je met zoveel personen spelen als je zelf wilt. Je hebt slechts twee dobbelstenen nodig. De puntentelling werkt als volgt:

 • Aapje: wie een Aapje gooit, scoort twee punten. Een Aapje kan je omschrijven als een worp waarbij de ene dobbelsteen op 1 ligt en de andere op 2.
 • Even: door een Even te gooien, mag je rekenen op een hoog aantal punten. Sterker zelfs, het hoogste aantal punten! Dus 6+6 is het hoogste, op een Aapje na.
 • Oneven: als je een Oneven gooit, scoor je lager dan wanneer je even gooit. Dat betekent dat, door een 6 en een 5 te gooien, je met 65 lager zit dan bij een even. Ook al geldt bij deze laatste 1+1 = 11. Laat je dus niet vangen. Want oneven is altijd lager dan even.

Arrogance

Laat je vrienden een poepje ruiken en speel het spel ‘Arrogance’. Daarbij zeg je zelf welk getal je vermoedt dat je gaat gooien. Had je gelijk? Dan mag je zelf lekker bepalen hoeveel je binnenkapt!