NIET DRINKEN EN RIJDEN!!

Welkom op mijn website!

 • Kaarten

  Met speelkaarten wordt al decennia lang gespeeld - met of zonder drank!

  Wij lijsten op deze pagina een aantal leuke drankspelletjes met speelkaarten op...

  Lees meer »

 • Dobbelstenen

  Bij een herberg hoort een pitjesbak en "nen hoed". Dobbelen leunt zich perfect tot drankspelletjes!

  Op deze pagina bekijken we de klassiekers!

  Lees meer »

 • Andere

  Op deze pagina een kort overzicht van enkele leuke drankspelletjes zonder dobbelstenen en zonder speelkaarten - perfect voor wie eens "ne keer goed" gek wil doen aan de toog!

  Lees meer »

 • dobbelstenen
 • speelkaarten

Drankspelletjes met kaarten

koningen speelkaarten Er zit meer in een drankspelletje dan je denkt! Neem nu een boek kaarten. Ideaal voor bij elk drankspelletje. En ja, een speelkaartenboek is het enige wat je nodig hebt! Laten we de mogelijkheden eens van dichterbij bekijken. Ik geef je alvast twee drankspelletjes om te spelen met een boek kaarten!

Aas is Baas

Zoals de titel het eigenlijk al zelf zegt, staat de aaskaart in dit spel centraal. Het is een makkelijk spelletje, en het kan gespeeld worden met wel tien personen. Het leuke hieraan? Je hoeft geen gevorderde drinker te zijn om het te spelen! Wat je wel nodig hebt, zijn twee pakjes kaarten. Elke speler krijgt één kaart, welke hij goed verbogen houdt. De beginnende persoon mag als eerste zeggen of hij of zij in bezit is van de aas. Aangezien ‘Aas de Baas is,’ mag de persoon in bezit van de aas kiezen wie er moet drinken. Dat doet hij door een kaarttype te kiezen. Bijvoorbeeld, hij zegt “kaart Boer”. Vervolgens legt elke speler letterlijk zijn kaarten op tafel. En iedereen met de Boer-kaart? Wel, die moeten allemaal drinken!

Tijd om te Bussen!

Het kaarspelletje ‘Bussen’ gaat er erg snel aan toe. Vooral diegene die het spel leidt (= de deler) moet weten hoe de vork in de steel zit. Bussen bestaat uit drie rondes. Als spelleider vraag je tijdens ronde 1 aan een willekeurig persoon of hij denkt een zwarte of rode kaart te krijgen. Klopt zijn voorspelling? Dan moet iedereen buiten deze persoon een slok nemen. Indien niet, is hij diegene die moet drinken. Als spelleider moet je bij iedereen langsgaan en de kaart bewaren bij elk persoon. Ronde 2 bestaat uit het vragen aan een deelnemer of hij vermoedt een hogere of lagere kaart te ontvangen. Had hij het bij het rechte eind? Dan moet al de rest twee slokken nemen. Maar ook als hij het mis had, is hij opnieuw diegene die verplicht is om twee slokken alcohol te drinken. En ronde 3 berust op hetzelfde principe. De leider van het spel vraagt elke deelnemer of hij denkt dat de te trekken kaart dezelfde is als een van de kaarten die de speler heeft liggen. Alleen moet je als verliezer bij deze ronde drie slokken nemen!

Nog meer inspiratie nodig voor drankspelletjes met kaarten? Bekijk dan zeker eens deze website. Speciale speelkaarten heb je niet nodig, maar als je een bende smossers bijeen hebt is investeren in plastic speelkaarten misschien wél boeiend. Deze kaarten mogen nat worden, en kunnen worden afgewassen!

drank