NIET DRINKEN EN RIJDEN!!

Welkom op mijn website!

 • Kaarten

  Met speelkaarten wordt al decennia lang gespeeld - met of zonder drank!

  Wij lijsten op deze pagina een aantal leuke drankspelletjes met speelkaarten op...

  Lees meer »

 • Dobbelstenen

  Bij een herberg hoort een pitjesbak en "nen hoed". Dobbelen leunt zich perfect tot drankspelletjes!

  Op deze pagina bekijken we de klassiekers!

  Lees meer »

 • Andere

  Op deze pagina een kort overzicht van enkele leuke drankspelletjes zonder dobbelstenen en zonder speelkaarten - perfect voor wie eens "ne keer goed" gek wil doen aan de toog!

  Lees meer »

 • dobbelstenen
 • speelkaarten

bierglas

Andere bekende drankspelletjes

Geen zin hebt in dobbelstenen of kaarten bij het spelen van een drankspel met je vrienden? Dan kan je gewoon teruggrijpen naar de populaire en bekende drinking games!

beerpong

Beerpong

Wie kent Beerpong niet?! Natuurlijk is het spelletje wel enkel geschikt voor zij die bier lusten. Al kan je ook andere alcoholische dranken gebruiken. Ter vervanging, dan. Naast een hoop bier, heb je plastieken glazen, een tafel en pingpongballetjes nodig. Verdeel de groep in twee teams. 2 spelers van het elk team gooien allebei een keer. Twee verschillende bekers – gevuld met bier – dienen te worden geraakt. Deze bekers moeten worden leeggedronken. Het team dat de bekers raakte, mag opnieuw werpen. Wist je zelfs dat er een heus Wereldkampioenschap Beerpong bestaat in het Amerikaanse Las Vegas?

Neknominatie

Dit spel staat in mijn lijstje, maar niet opdat je het zou proberen! Nee, ik wil je juist behoeden voor dit spel. Even leek dit drankspel een geweldige hit van formaat te zijn. Het was overgewaaid vanuit het buitenland en social media liep over van de filmpjes. Hetzelfde kon gezegd worden over de media en de negatieve nieuwsberichten. Want Neknominatie heeft al voor heel wat onaangename taferelen en zelfs doden gezorgd. Het concept: op social media platformen plaatsen jongeren filmpjes van zichzelf. De inhoud? Ze kieperen een alcoholisch drankje op originele manier naar binnen. In het filmpje nodigen ze hun vrienden uit hetzelfde te doen. Doen zij dit niet, dan moeten zij de persoon die hen genomineerd had een bak bier geven. Niet echt een spel maar wel de zoveelste hype. Don’t try this at home!

Andere populaire drankspelletjes

Wil je meer te weten komen over andere populaire drankspelletjes? Dan zoek je best wat meer op over Pukemaster. Dit spel is afkomstig van Scandinavische oorden. Of waarom geen spelletje Paardenrace? Anno vandaag is dit spel zeer populair! Dit spel werkt wel op basis van kaarten. Maar omdat het extra populair is, krijgt het zeker een verdiende plaats op deze pagina!